Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TC401 - 1/2-es klasszikus gitár fenyő fedlappal

TOLEDO
39.800 Ft
Menny.:db
Szállítási díj: Ingyenes
Szerezhető hűségpontok: 399
Elérhetőség: Központi raktáron
Garancia:
3 év
39.800 Ft
Menny.:db

Leírás

  • Egy 1/2-es gitár, amely ötvözi az anyagokat, a hangot és a minőséget. Akárhogy is, de a TC401 1/2 könnyen maga mögött hagyja a belépő szintű hangszereket a fenyő fedlapnak, a bindingnek és a hanglyuk dekorációnak köszönhetően. Kiváló ár-érték arányú hangszer.
  • Fedlap: fenyő
  • Hát és oldallap: agathis
  • Fogólap: rózsafa
  • Kulcsok: króm
  • Méret: 1/2
  • Felület: fényes natúr

Klasszikus Gitár

klasszikus gitár vagy spanyol gitár a húrospengetős hangszerek családjába tartozik. A gitárnak ez a válfaja a 19. század folyamán nyerte el ma ismert formáját, elsősorban spanyol hangszerkészítők munkájának eredményeként. Ez az a hangszerváltozat, amelyen klasszikus zenét játszanak, de sok ország népzenéjének, társasági zenéjének is fontos kelléke, és napjaink könnyűzenéjében, műkedvelő muzsikálásában is fontos szerepet kap.

Jellemzően minden gitár fogólapos pengetős hangszer, dobozszerű felépítésű, kávával összekötött tetővel és hátlappal rendelkezik, nyaka a testtől élesen elkülönül, hathúros, melyeket kvartokra (és nagytercre) hangolnak. A klasszikus gitárt a többi gitárféleségtől megkülönböztető legfontosabb jegye, hogy húrjai nem fémből, hanem bélből, vagy újabban ahhoz hasonló tulajdonságú szintetikus vagy más, a fémeknél kisebb sűrűségű anyagból készülnek. A húrok viszonylag nagyobb átmérője, ugyanakkor kisebb feszítettsége a hangszer konstrukciójára, játékmódjára is kihat. A klasszikus gitárt nem pengetővel, hanem a kéz négy ujjával, körömmel vagy ujjbeggyel pengetik, így a ritmikus akkordjáték (rasgueado) mellett – a klasszikus koncertzene igényeinek megfelelően – többszólamú dallamjátékra (punteado) is alkalmas.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Facebook kommentek