Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyerek Klasszikus Gitár 1/4-es méret, Teljes értékű, Kiváló minőségű gyermek gitár 5-12 éves gyermekek számára, gyerekgitár

MSA
15.979 Ft
Menny.:db
Szállítási díj: 1.290 Ft
Szerezhető hűségpontok: 160
Elérhetőség: Központi raktáron
Garancia:
3 év
15.979 Ft
Menny.:db

Leírás

Teljes értékű 1/4-es méretű tanuló gitár pink festéssel. Szívecskés kialakítása, kis mérete és vidám színei miatt elsősorban kislányok részére ajánljuk.Gyerek Klasszikus Gitár 1/4-es méret, Teljes értékű, Kiváló minőségű gyermek gitár 5-12 éves gyermekek számára, gyerekgitár

Klasszikus Gitár

klasszikus gitár vagy spanyol gitár a húrospengetős hangszerek családjába tartozik. A gitárnak ez a válfaja a 19. század folyamán nyerte el ma ismert formáját, elsősorban spanyol hangszerkészítők munkájának eredményeként. Ez az a hangszerváltozat, amelyen klasszikus zenét játszanak, de sok ország népzenéjének, társasági zenéjének is fontos kelléke, és napjaink könnyűzenéjében, műkedvelő muzsikálásában is fontos szerepet kap.

Jellemzően minden gitár fogólapos pengetős hangszer, dobozszerű felépítésű, kávával összekötött tetővel és hátlappal rendelkezik, nyaka a testtől élesen elkülönül, hathúros, melyeket kvartokra (és nagytercre) hangolnak. A klasszikus gitárt a többi gitárféleségtől megkülönböztető legfontosabb jegye, hogy húrjai nem fémből, hanem bélből, vagy újabban ahhoz hasonló tulajdonságú szintetikus vagy más, a fémeknél kisebb sűrűségű anyagból készülnek. A húrok viszonylag nagyobb átmérője, ugyanakkor kisebb feszítettsége a hangszer konstrukciójára, játékmódjára is kihat. A klasszikus gitárt nem pengetővel, hanem a kéz négy ujjával, körömmel vagy ujjbeggyel pengetik, így a ritmikus akkordjáték (rasgueado) mellett – a klasszikus koncertzene igényeinek megfelelően – többszólamú dallamjátékra (punteado) is alkalmas.

Vélemények

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
Igazolt vásárlás
2020. 12. 21.
Elégedett vagyok a termékkel.
|
2020. 05. 13.
Remek kis darab, a nyolcéves leánykánk fogja használni. A kedves, lányos, de nem túlzó dizájn telitalálat, maga a hangszer kézre áll, kényelmes a gyerekkéz számára is. Valódi hangszer, nem játékra való - kezdéshez nagyszerű választásnak tűnik. Ár-érték arány nagyon jó.

Facebook kommentek